День поля «ЛОЗІВСЬКІ МАШИНИ-2017»

01.08.2017

28 липня 2017 року у смт.Краснопавлівка (Лозівський район, Харківська область) пройшов традиційний День поля «ЛОЗІВСЬКІ МАШИНИ».

У рамках заходу відбувся масштабний демо-показ повної лінійки енергоефективних ґрунтооброблювальних та посівних агрегатів вітчизняного виробництва з високою часткою інтелектуальної складової. Усього більше 20 сільгоспзнарядь «ЛОЗІВСЬКИХ МАШИН» показали свою роботу «в полі»! У їх числі – усі новинки 2017 року, включаючи унікальні агрегати.

3Z5A8146.jpg

Відкриваючи захід, в.о.Генерального директора ЛКМЗ Олексій Рубчев відзначив, що на Дні поля демонструються кращі зразки вітчизняної техніки, які вже зарекомендували себе на ринку України, а також агрегати, представлені вперше.

3Z5A7715.jpg

Одним з довгоочікуваних подій стала демонстрація у роботі новинки сезону – важкої дискової борони «ДУКАТ GOLD» з шириною захвату 8 м. та діаметром диска 724 мм, яка не має аналогів на ринку України ні серед вітчизняних, ні серед імпортних виробників. Також у роботі вперше були представлені важкі агрегати – зубова борона «ЛІРА» та шлейф-борона «ЛАРІ».

Народний депутат України, виконавчий директор Національного комітету промислового розвитку України, почесний президент ІГ УПЕК Анатолій Гіршфельд у своїй привітальній промові відзначив, що «ЛОЗІВСЬКІ МАШИНИ» вже давно та впевнено грають у вищій лізі, створюючи конкуренцію причіпним агрегатам світових виробників.

3Z5A7941.jpg

Він також відзначив, що День поля «ЛОЗІВСЬКІ МАШИНИ» є подвійним святом, оскільки у цей день на засіданні ради кластеру «Агротехніка» представники машинобудівних та агропромислових підприємств країни, інженерних центрів, провідних агарних вищих навчальних закладів визначають нові вимоги до вітчизняної сільгосптехніки, відповідаючи найвищим світовим стандартам точного щадного енергоефективного землеробства. «Це стане новим ступенем для вітчизняного сільгоспмашинобудування та відповідним напрямом його розвитку», - відзначив Анатолій Гіршфельд.

Директор Департаменту АПК Харківської обласної державної адміністрації (ХОДА) Олександр Нездюр акцентував увагу присутніх на тому, що агропромисловий комплекс є на сьогодні ключовою галуззю та демонструє позитивну динаміку розвитку. «З кожним роком потенціал сільського господарства України укріплюється та дозволяє не тільки забезпечувати продовольчі потреби населення, але й експортувати значну частину продукції. Так, за минулий рік питома вага експорту сільськогосподарської продукції області у загальному обсязі склала 44 %, а загальна сума експорту склала майже півмільйона доларів. Аграрний бізнес сьогодні є високотехнологічним та потребує технічного оновлення усієї матеріальної бази. Так, за 2016 рік сільгосппідприємствами області закуплено техніки майже на 1 млрд. грн., а за перше півріччя 2017 – майже на 900 млн.грн».

3Z5A8129.jpg

Крім того, директор Департаменту АПК відзначив, що важливою ініціативою є програма компенсації аграріям 20% вартості вітчизняної сільгосптехніки. «Реалізація даної програми дозволить, з одного боку, підтримати вітчизняні промислові підприємства країни, з іншого – допоможе сільгоспвиробникам країни придбати сучасні техніку вітчизняного виробництва за нижчими цінами. Приємно, що у цій програмі також беруть участь і ЛОЗІВСЬКІ МАШИНИ».

Нагадаємо, що ЛОЗІВСЬКІ МАШИНИ як зразкова українська компанія, рівень локалізації якої складає більше 80%, ввійшли до переліку вітчизняної техніки, вартість яких частково компенсується за рахунок коштів державного бюджету (20% вартості техніки).

«Тепер, аграрії не тільки отримають енергоефективну продуктивну техніку, коли придбають агрегати «ЛОЗІВСЬКІ МАШИНИ», але й повертають п’яту частину її вартості. З ЛОЗІВСЬКИМИ МАШИНАМИ – ГРОШІ ПАШУТЬ, а тепер ще і частково компенсуються!», - сказав у своїй промові Віце-президент з маркетингу та продажу Роман Гіршфельд. Він також відзначив, що завдяки високим стандартам якості, надійності та інноваційності «ЛОЗІВСЬКІ МАШИНИ» укріплюють свої позиції на ринку України та збільшують частку своєї присутності на європейському ринку.

3Z5A8034.jpg

«У цьому році ми поставили перед собою амбітну мету, якій слідуємо, - це взяти участь у 100 агроподіях: Днях поля, демо-показах, виставках. День поля «ЛОЗІВСЬКІ МАШИНИ» - наш 57 захід. Одним із завершальних нашу сотню стане участь у Agritechnika Hannover, Німеччина. Слідкуйте за нашим мега-туром країнами та полями України, СНД та Європи у соціальній мережі Facebook з хештегом #LozovaMachinery100», - повідомив Роман Гіршфельд.

Мер міста Лозова Сергій Зеленський висловив подяку народному депутату України Анатолію Гіршфельду та Лозівському ковальсько-механічному заводу, який є місто утворюючим підприємством Лозової та завдяки якому місто розвивається. «Анатолій Мусійович та ЛКМЗ допомагають у вирішенні значних соціальних питань. Це і будівництво доріг та ремонт шкіл, дитячих садків, підвищення рівня охорони здоров’я та багато іншого. Завдяки таким підприємствам, як ЛКМЗ, наше місто утримує позиції лідерства в області. Як аграрій, призиваю усіх купувати агрегати «ЛОЗІВСЬКИХ МАШИН», відомі своїми передовими технологіями», - сказав Сергій Зеленський.

У свою чергу керівник ПСП «Гарант», на полях якого проходив День поля «ЛОЗІВСЬКИХ МАШИН», Віталій Орлов порекомендував шлейфову борону «ЛАРІ», яка весною пройшла випробування на полях їх фермерського господарства, обробивши більше 1000 га та продемонструвавши відмінні результати.

Голова Лозівської районної державної адміністрації Сергій Красноперов відзначив, що проведення Дня поля «ЛОЗІВСЬКІ МАШИНИ» є доброю традицією гостинної Лозівщини та побажав аграріям доброго врожаю, здоров’я та мирного неба над землею. А директор ІМЕСГ Валерій Адамчук у своїй промові відзначив, що техніка «ЛОЗІВСЬКИХ МАШИН» відповідає рівню світового сільгоспмашинобудування та завдяки таким виробникам, як ЛКМЗ, посівна та ґрунтооброблювальна агротехніка вітчизняного виробництва домінує на ринку України.

Руководитель Украинского научно-исследовательского института прогнозирования и испытания техники и технологий имени Л.Погорелого, д.т.н. Владимир Кравчук отметил, что качество агрегатов «ЛОЗОВСКИХ МАШИН» с каждым годом улучшается, а приятным бонусом является постоянный рост продуктовой линейки отечественного производителя.

3Z5A8032.jpg

Завідуючий кафедрою виробничого менеджменту та агробізнесу Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва Олександр Ульянченко додав, що сьогодні вирішальну роль у підвищенні ефективності ведення сільського господарства відіграють машини та обладнання, сучасні зразки яких представляють «ЛОЗІВСЬКІ МАШИНИ».

3Z5A8099.jpg

З кожним роком День поля «ЛОЗІВСЬКІ МАШИНИ» набирає обертів. У цьому році його відвідали більше 700 чоловік, серед яких керівники агропідприємств, обласних та районних об’єднань роботодавців в аграрній сфері, представники науково-дослідницьких та освітніх закладів, а також спеціалісти аграрної галузі із різних областей України (Харківської, Дніпропетровської, Запорізької, Донецької, Полтавської, Сумської та ін.) та з країн Прибалтики та Європи.

3Z5A8398.jpg

Видовищною подією став масштабний «Парад ДУКАТІВ» - демонстрація найповнішої лінійки дискових борін від українського виробника з шириною захвату від 2,5 до 16, 75 м.

3Z5A8477.jpg

Представник науково-виробничого товариства з обмеженою відповідальністю «Стек» Сергій Муслієнко визнає, що його вразила лінійка дискових борін «Дукат». Сам же аграрій вже знайомий з технікою ЛОЗІВСЬКИХ МАШИН»: «Більше 8 років використовую зубопружинну борону «ЛІРА-15». Нею і землю обробляю, і за її допомогою добрива вносимо. Якісна, надійна техніка». Погоджується з іншими аграріями і представник СФГ «МАІ» Олександр Московченко: «Протягом двох років використовую дискову борону «Дукат-5». Позитивні враження, ефективна якість обробки ґрунту та виготовлений надійно. «ЛОЗІВСЬКІ МАШИНИ» - наш, вітчизняний виробник, якому ми довіряємо та рекомендуємо аграріям з інших районів».

3Z5A8083.jpg

Крім широкого ряду ґрунтооброблювальних та посівних знарядь «ЛОЗІВСЬКІ МАШИНИ», на Дні поля також були представлені трейлери для перевезення сільгосппродукції «Англійської лінійки» (зокрема, двоосьовий самоскидний причіп ALBION-26), підшипникові вузли для вітчизняної та імпортної техніки HARP AGRO UNIT, підшипники HARP AGRO, запасні частини до сільгосптехніки та багато іншого.

3Z5A8680.jpg

У рамках ділової програми заходу відбулося засідання експертно-координаційної ради кластеру «Агротехніка», який є одним з успішних прикладів приватно-державного партнерства, а його учасники – організаторами Дня поля «ЛОЗІВСЬКІ МАШИНИ».

3Z5A8552 — копия.jpg

У рамках проведення засідання ради до кластеру «Агротехніка» приєдналося ще два учасника. Ними стали Національний науковий центр «Інститут механізації та електрифікації сільського господарства» Національної академії аграрних наук України (ННЦ «ІМЕСГ» НААН) та Харківський національний аграрний університет ім.В.В. Докучаєва (ХНАУ).

3Z5A8545.jpg

Закінчився захід розіграшем енергоефективного агрегату «ЛОЗІВСЬКИХ МАШИН» серед присутніх представників фермерських господарств та агрохолдингів. Щасливим володарем стерньового культиватора «Шилінг-3» став керівник одного з фермерських господарств Близнюківського району Харківської області Василь Дудченко.

3Z5A8606.jpg

«Приємною несподіванкою став виграш агрегату «ЛОЗІВСЬКИХ МАШИН», - признається аграрій та додає, що для себе на Дні поля угледів дискову борону «Дукат-5» та зубопружинну борону «Ліра-15». «Уже давно назріла необхідність оновити парк техніки. Побачив агрегати «ЛОЗІВСЬКИХ МАШИН» у дії – вирішив брати. Сучасна продуктивна техніка. Важливо, що «ЛОЗІВСЬКІ МАШИНИ» агрегатуються з тракторами малої потужності, оскільки у мене в господарстві трактори МТЗ», - розповідає Василь Дудченко.

3Z5A8615.jpg

День поля «ЛОЗІВСЬКІ МАШИНИ» продемонстрував сучасні технології обробки землі та енергоефективні рішення у сільському господарстві і показав досягнення сільгоспмашинобудування Харківського регіону на прикладі інноваційної агротехніки «ЛОЗІВСЬКИХ МАШИН», з якою ГРОШІ - ПАШУТЬ, а тепер ще і частково компенсуються!

3Z5A8150.jpg

3Z5A8845.jpg

Приєднуйтесь до нас у соціальних мережах